Bio Roigé

(Barcelona,1977)
Productor, músic i compositor musical de diferents àmbits i per a tot tipus de públics. El seu gust eclèctic i la seva concepció intergeneracional de la música, el porta a conduir, explorar i adreçar les seves creacions, tant al públic infantil/familiar com a l’adult. El nexe que aglutina les seves produccions és RCProduccions.

La seva Cia. Roger Canals porta ja 20 anys oferint les seves produccions arreu de Catalunya i Balears, Espanya i alguns llocs d’Europa. Els seus espectacles barregen el jazz clàssic per a tots els públics i s’han presentat en diverses fires i festivals destacats. També ha enregistrat nombrosos discs, algun d’ells premiat.

Paral·lelament, sempre enamorat del Jazz i el Swing, ha anat formant part de diferents bandes, com la desapareguda Ivanow Jazz Group. El 2003 va cofundar Miratjazz de Nova Orleans nascuda als carrers de Barcelona i que ha crescut rodant per múltiples sales, festes i festivals de jazz.

Des de fa sis anys està centrat en la producció de Roigé, una proposta de música d’autor worldmusic/fusió amb la que emmarca les seves creacions més íntimes i personals. En l’etapa preliminar va publicar la maqueta “La Desfossilització” que li va permetre guanyar el Premi de Votació Popular del Concurs Sons 2015, i ser finalista de l‘ISC (International Songwriter Competition), amb un vídeo musical il·lustrat. El gener del 2016 va publicar el seu primer disc “Paracaigudes” que el va portar a sobrevolar varis escenaris. També va guanyar el premi FIMUCA (Fira de Música de Cardedeu) 2016. En la modalitat de cantautor/duet, va quedar finalista al concurs Monocicle de Ribes 2016 i va ser tercer del Concurs Acústica 2016. El 2017 va guanyar diversos premis en els concursos de cantautors/es de ViladecansMiravet, Masnou i  “En veu petita” de Benicarló.

Actualment gravita amb el seu segon disc “Ingràvid”, presentat el 6/3/20 a Cardedeu.

Dins el món de la música d’autor està implicat en l’organització del Tastautors i organitza la TrafiCants, la jam/trobada mensual de cantautors/es del Tarambana de Cardedeu, entre d’altres projectes artístics com l’emergent Vinculart.