Bio Roigé

(Barcelona,1977)
Productor, músic i compositor musical de diferents àmbits i per a tot tipus de públics. El seu gust eclèctic i la seva concepció intergeneracional de la música, el porta a conduir, explorar i adreçar les seves creacions, tant al públic infantil/familiar com a l’adult. El nexe que aglutina les seves produccions és RCProduccions.

La seva Cia. Roger Canals porta més de 20 anys oferint les seves produccions arreu de Catalunya i Balears, Espanya i alguns llocs d’Europa. Els seus espectacles barregen el jazz clàssic per a tots els públics i s’han presentat en diverses fires i festivals destacats. També ha enregistrat nombrosos discs, algun d’ells premiat.

Paral·lelament, sempre enamorat del Jazz i el Swing, ha anat formant part de diferents bandes, com la desapareguda Ivanow Jazz Group. El 2003 va cofundar Miratjazz de Nova Orleans nascuda als carrers de Barcelona i que ha crescut rodant per múltiples sales, festes i festivals de jazz.

Des de fa sis anys està centrat en la producció de Roigé, una proposta de música d’autor worldmusic/fusió amb la que emmarca les seves creacions més íntimes i personals. En l’etapa preliminar va publicar la maqueta “La Desfossilització” que li va permetre guanyar el Premi de Votació Popular del Concurs Sons 2015, i ser finalista de l‘ISC (International Songwriter Competition), amb un vídeo musical il·lustrat. El gener del 2016 va publicar el seu primer disc “Paracaigudes” que el va portar a sobrevolar varis escenaris. També va guanyar el premi FIMUCA (Fira de Música de Cardedeu) 2016. En la modalitat de cantautor/duet, va quedar finalista al concurs Monocicle de Ribes 2016 i va ser tercer del Concurs Acústica 2016. El 2017 va guanyar diversos premis en els concursos de cantautors/es de ViladecansMiravet, Masnou i  “En veu petita” de Benicarló.

Actualment està “gravitant” amb el seu segon disc “Ingràvid”, presentat el 6/3/20 a Cardedeu, abans de la pandèmia.

 És el president de l’ASMUCA (Associació de Músics de Cardedeu) i està implicat amb el festival “Nits de Jazz” de Cardedeu on fa la producció artística del Cicle “Jazz de Xoc”.Dins el món de la música d’autor està implicat en l’organització del Tastautors i organitza la TrafiCants, la jam/trobada mensual de cantautors/es del Tarambana de Cardedeu. També ha liderat altres projectes artístics com l’emergent Vinculartque li va encarregar l’Ajuntament de Cardedeu.